Bij ons kunt u ook voor een hele andere vakantie kiezen. Ervoor kiezen om iets te gaan leren tijdens uw verblijf, digitaal fotograferen. Fotograferen is voor veel mensen inmiddels een hobby geworden. Plaatje hier, kiekje daar en dan maar afwachten hoe het eindresultaat geworden is. Soms is de beoogde foto totaal niet wat je ervan verwacht had. Hoe kan dat toch?

Fotografie is van oudsher een vak of misschien wel nog beter uitgedrukt; een ambacht. Veel mensen weten dit niet of hebben het vergeten, maar het is echt zo.
Juist nu digitale camera's zo populair zijn geworden, is de drempel om te gaan fotograferen en experimenteren veel lager geworden. Je kan namelijk veel foto's maken zonder dat dit direct consequenties heeft voor je portemonnee. Maar leer je er dan ook iets van? Je leert misschien enkele van de vele mogelijkheden op je camera kennen, maar verder...? En dan ben je eindelijk zover dat je de geslaagde foto op je computer beeldscherm ziet en dan blijkt de foto er opeens weer heel anders uit te zien dan op je camera. Hoe kan dat nou weer? Is de foto eindelijk mooi op de monitor, ga je hem printen en dan blijkt de afgedrukte foto er wéér anders uit te zien dan op de monitor. Om gek van te worden. Kortom allemaal tegenvallers die digitaal fotograferen een stuk minder leuk maken dan dat het in eerste instantie leek te zijn.

Van geen enkele digitale camera fabrikant is er een handleiding meegeleverd waaruit je kunt leren hoe je een goed foto moet maken. Een cursus om goed te leren fotograferen, goede composities te maken, weten wat je doet, camera beheersing en kennis van fotografische technieken is echt nodig om uiteindelijk mooie foto's te kunnen maken. Er zijn wel cursussen te vinden, of er zijn een soort van fotografie vakanties waarbij men je de kans geeft om te fotograferen maar je nauwelijks iets uitlegt, waardoor je aan het einde van de week nog steeds niet weet wat je nu eigenlijk aan het doen bent. Dus een goed gelukte foto is nog steeds na zo'n week een toevalstreffer!

Daarom bieden wij cursussen aan van een week of eventueel langer wanneer gewenst. U leert dan fotograferen zoals sommige mensen vreemde talen leren spreken in een klooster in Nederland. Intensief en gedegen leren fotograferen binnen een week tijd. Het kan echt! Maar schrik niet, bij ons hoeft u niet in een klooster. Want het moet natuurlijk wel leuk blijven. Want zoals met zoveel dingen, zolang je ergens lol of plezier aan beleeft, blijf je het doen. En dat is juist hetgeen wat we gezamenlijk proberen te bereiken. Leren fotograferen in een andere omgeving dan waar je normaal leeft, woont en werkt, zal dan ook heel inspirerend werken. Het geeft direct de juiste aanzet en motivatie om al die nieuwe omgeving trefzeker op de plaat vast te leggen. Andere cultuur, mensen, landschappen en zelfs de kleuren zijn anders. Deze inspiratie vormt de basis om succesvol digitaal fotograferen te leren. Lekker fotograferen tijdens je vakantie, je hebt alle tijd en geen zorgen. Een hele week de tijd om je camera van binnen en van buiten te leren kennen. Zo goed leren fotograferen  dat je de grenzen van de mogelijkheden van je camera zult tegen komen.
 
Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een digitale fotografie vakantie?
Kijk dan op: Digitale Fotografie Vakantie


Mail